Hur Cortus Energys biogen gas revolutionerar stål- och kemindustrin

Jag har just läst en artikel om Cortus Energy på Dagens Industri som handlar om den grönaste gasen från biomassa som revolutionerar stål- och kemindustrin. Artikeln ligger här: https://www.di.se/brandstudio/cortus-energy/varldens-gronaste-gas-fran-biomassa-kan-revolutionera-stal-och-kemindustrin/.

Jag har alltid varit intresserad av miljöförbättrande teknik och att få veta att Cortus Energy har tagit fram den renaste gasen som finns på marknaden är otroligt inspirerande. Det finns ett växande behov av att ersätta fossila bränslen och Cortus Energys biogen gas är ett steg i rätt riktning.

Cortus Energys biogen gas är framställd med hjälp av biologiska processer som sker naturligt i naturen och den är helt förnybar. Den produceras från olika typer av biomassa som trädgrenar, skogsråvara, trädgårdsavfall och matavfall. Dessa material är miljövänliga, billiga och lättillgängliga.

Biogen gas har många fördelar. Den skapar ett mindre koldioxidutsläpp, är ofarlig för människor och miljön, har en hög bränsleffektivitet och ger en jämnare tillförsel av energi. Den kan också användas för att ersätta flera fossila bränslen som naturgas, olja och gasol, vilket är en anledning till att stål- och kemindustrin är så intresserad.

Cortus Energy har också tagit fram en ny teknik som gör det möjligt att få ut mer energi från samma mängd biomassa. Det är ett stort steg framåt som skulle kunna bidra till att minska koldioxidutsläppen ytterligare.

Det här är bara början på en revolution. Cortus Energys biogen gas är ett steg mot ett mer hållbart samhälle och jag är säker på att många fler miljövänliga produkter kommer att få en plats på marknaden. Det är fantastiskt att få se hur tekniken utvecklas och det väcker en stor optimism hos mig. Jag ser fram emot att få se hur detta kommer att påverka vårt samhälle positivt.

Kommentarer är stängda.