Finns det praktiska jaktjackor?

Att hitta praktiska jaktjackor är inte alltid så lätt som det kan tyckas. Det är många kriterier som måste uppfyllas innan man kan känna sig helt nöjd. För många gäller det att prova sig fram, precis som man måste göra för att hitta dom där perfekta vandringskängorna eller supersköna vattentåliga stövlarna som du samtidigt kan gå en mil med. Den perfekta jaktjackan, finns den verkligen? Om man ska tro på allt som skrivs om diverse jackor så är svaret ja, men du ska inte låta dig luras för den jackan som är perfekt för en jägare kanske inte uppfyller kraven för en annan. Personligen tycker jag att det bästa man kan göra innan köpet av den perfekta jackan, är att gå igenom vilka krav din jaktjacka måste uppfylla. Vad är en bra jacka egentligen?

Flera jaktjackor för olika behov

En sak är säker, du kommer inte att klara dig med bara EN jacka. Alla jackor har olika funktionalitet. Det är en enorm skillnad att åka till ett jakttorn vid sidan av en väg och sitta på pass en hel dag, här måste du se till att hålla dig varm. På bockajakten tidigt på hösten är det troligtvis varken snö eller någon direkt kyla men däremot kan det vara väldigt regnigt, så här kanske du ska tänka på att ha en jacka anpassad för regn snarare än kyla. För de som sitter på pass senare på hösten krävs en helt annan typ av jaktjacka för att hålla kylan borta. Ska du ut och pulsa i decimeterdjup snö så kommer du onekligen att svettas mycket och då måste du tänka på att bära en jacka för det. På marknaden finns det oändligt många jaktjackor som uppfyller olika syften som att andas, vara vindtäta och regntåliga. Tänk igenom dina behov och hur mycket pengar du vill satsa på en bra jacka.

Smarta funktioner på jaktjackan

Ska du röra dig snabbt och tyst i skogen vid jakten så är det bra med en jacka i ett material som inte låter, prasslar eller fladdrar, samt är extremt följsam. Vid andra tillfällen är det mest praktiskt med en tjockare och varm jacka. Det som

Ibland kommer du att vilja ha en lätt och smidig jacka som är tyst och som låter dig röra dig snabbt och bekvämt i skogen. Andra funktioner som är bra för jägare är radiofickor, men även andra fickor t ex på ryggen. Att ha en luva på jackan som går att vika in är också ett smart val. En jacka med andasfunktioner är inte heller fel om du rör dig mycket eller om det är fuktigt och regnigt. På nyare vinterjackor har det nu kommit till en annan bra funktion, det är insydda värmeslingor, inte helt fel att ha när det är riktigt kallt. Annars finns det värmevästar med elslingor i att ha under jackan.