Spanade in en hoj vid stranden

Kopplar av vid stranden i Varberg. Gillar skarpt att hänga nere vid havet och bara njuta av naturen. Har med mig en bok för att läsa in mig lite mer i olika strategier för aktieinvestering. Boken går igenom grunderna kring vad en aktie är och förklarar marknaden samt hur man kan nyttja volatiliteten till sin fördel.

Brukar gå ned till stranden och promenera en kilometer i sanden nära havet. Idag såg jag en cyklist som utan problem cyklade förbi mig när jag gick vid vattenbrynet. Cykeln såg ut som en mountainbike fast med stora hjul. Tror det var en Fatbike elcykel. En Fatbike är bättre anpassad för cykling i svårare terräng som sand eller snö.

En Fatbike elcykel är nog inte ett alternativ, jag nöjer mig med en vanlig Fatbike. Behöver all träning jag kan få och då är elcykel inte ett alternativ.

Imorgon kommer en hantverkare till mitt hus för att lägga om taket på garaget. Det är ett papptak som har närmare 40 år på nacken. Nu har det börjat läcka in vatten inne i garaget och jag tror att det är dags för takbyte. Har rensat ut allt inne i garaget och även parkerat bilen hos grannen. Snickaren tror det ska ta upp till 3 veckor innan taket är utbytt.

Huset jag bor i är från 40-talet och har klarat sig väldigt bra under åren. Det enda jag gjort själv med huset är bytet av köksluckor. Är inte intresserad av renovera, så lika bra att anlita ett proffs istället. Så länge jag har råd får det bli hantverkare. I slutänden kommer det löna sig, fastigheter har en tendens att öka i värde under åren. Vill du ha ett högre värd på sikt är renovering samt attraktivt läge bra faktorer. Ju närmare en storstad du bor, desto högre pris kan du förvänta dig på fastigheter.