Xenonlampor

Om du vill ha lampor till din bil som håller längre så satsar du på att köpa xenonlampor. Traditionella lampor innehåller vanligtvis argon medan xenonlampor innehåller ädelgasen xenon. Så denna nya typ av lampa har en livslängd som är upp till fem gånger så lång som vanliga lampor. De är något dyrare men se det som en investering för de håller längre och du behöver inte byta dem så ofta vilket helt klart förenklar ditt liv.

Xenonlampor har också andra goda effekter. Det är till exempel det att dessa lampor drar mindre el än vanliga lampor. På grund av det belastar de inte bilens batteri i samma utsträckning som andra lampor vilket är en avsevärd skillnad och förbättring för dig som bilägare. Det finns som du säkert förstår betydande fördelar med att använda sig av xenonlampor i sin bil. Det gäller då både ur ett monetärt likväl som ur en miljömässig aspekt.

På en bil så finns det ju en salig blandning av olika ljus för en rad olika funktioner. Många av dessa är idag ledlampor eller xenonlampor. Ett av alla dessa ljus är det som kallas varselljus. Själva varselljuset är oftast vitt. Funktionen med just detta ljus är att använda under dagtid som ett substitut till eller istället för halvljus. Det får däremot inte användas som ersättning för halvljus i skymning eller när det är mörkt.

Som sagt så finns det många olika slags ljus på en bil som till exempel varselljusen som nämns ovan. Ur ekonomisk och miljömässig synpunkt är det därför mycket bättre att satsa på att sätta in ledlampor och xenonlampor i bilen på grund av deras livslängd och deras lägre belastning på bilens batteri.

Kommentarer är stängda.