Vad gäller för hunddagis?

Om du funderar på att lämna din hund på hunddagis är det viktigt att förstå vad som gäller för hunddagis och att både du och din hund ska trivas med lösningen. Hunddagis är ett populärt alternativ för hundägare som behöver ett tryggt och säkert ställe för sin hund under arbetsdagen. Här får din fyrbenta vän sällskap, motion och stimulans, men det finns vissa regler och krav att vara medveten om.

Krav på hunden

För att få ha sin hund på ett hunddagis krävs det att hunden är social och fungerar bra med andra hundar. De flesta hunddagis tar bara emot hundar som är vaccinerade, vilket är en viktig säkerhetsåtgärd för att undvika smittspridning. Se till att din hund har alla nödvändiga vaccinationer i ordning innan du lämnar in den.

Det är också vanligt att hunddagis ställer krav på att hunden ska vara rumsren och klara av att vistas i en flockmiljö. Om din hund inte är van vid att vara med andra hundar kan det vara bra att vänja den vid kortare besök till hundparker eller andra sociala situationer innan du bokar plats på ett hunddagis.

Vad du kan förvänta dig

Ett bra hunddagis erbjuder mer än bara passning. De flesta dagis har fasta rutiner för promenader, utfodring och vila. När du letar efter ett hunddagis, fråga om deras rutiner för lek och aktivering. Vissa dagis har tillgång till stora utomhusområden där hundarna kan röra sig fritt och leka, medan andra erbjuder kortare promenader och mer inomhustid.

Det är också viktigt att ha en öppen dialog med personalen. Om din hund har speciella behov eller hälsoproblem, informera dagiset så att de kan anpassa vården efter din hunds behov. Att känna sig trygg med att lämna sin hund i goda händer är nyckeln till att både du och din hund ska trivas med upplägget.